Životni stil

SPONZORIRANI ČLANAK – FLAŠKA

Oduvijek sam bila fascinirana vodom. Floskula „bez vode nema života“ je zaista tačna. Naše tijelo je gotovo cijelo izrađeno od vode. Voda prenosi i rastvara hranjive materije, bitna je za sve metaboličke procese. Dnevne potrebe za vodom su 30 ml/kg tjelesne težine. Hidratacija tijela je jako važna i nedostatak vode se brzo uočava kroz suhoću usta, slabu koncentraciju i pamćenje, umornu i suhu kožu itd.

Kako se u poslednje vrijeme mnogo govori o zagađenosti naše planete pa samim tim i vode, često se zapitam kako pomoći sebi? Idealno bi bilo imati vlastiti izvor prirodne, izvorske vode ali to u gradu nije moguće. U ponudi imamo flaširane vode u plastičnim bocama i vodu iz slavine. Držanje vode u plastici je kontraverzno i jako mnogo se piše o tome. Ne želim ponavljati činjenice koje i sami možete pronaći na internetu. Voda iz slavine je bakteriološki ispravna, zadovoljava i fizičko – hemijske zahtjeve u pogledu sadržaja pojedinih elemenata ali su joj i dodate hemijske supstance kojima se postiže očuvanje kvaliteta do česme. Ono što je vrlo bitno znati, kod kontrole svih životnih namirnica pa samim tim i vode, posmatraju se granične vrijednosti koje su određene od strane struke. Međutim, to znači da voda za piće sadrži u dopuštenim granicama hlor i druge materije, ali da struka smatra da ta količina ne utiče negativno na ljude. Ipak, često se pitam da li je to tačno i da li je ovako mnogo bolesnih ljudi ipak posljedica velike tolerancije prema sadržaju stranih materija u našoj hrani? Kako onda sebi obezbijediti vodu koja je najsličnija izvorskoj? A onda sam dobila na poklon Flašku, da isprobam i napišem svoje iskustvo.

Flaška je staklena boca koja ima slijedeće karakteristike:

  • Napravljena je od stakla koje sadrži približno 71% silicijuma (SiO2). Na njega se posebnom informacionom tehnologijom upisuje program koji pozitivno utiče na vodu, čini je mekšom, pitkijom, i najbližom izvorskoj ili živoj vodi. Flaška se programira orgonskim topovima. U staklo se učitavaju, informacionim tehnologijama, programi koje se potom sa stakla, kada sipamo vodu, prenose na tu vodu u roku od nekoliko minuta i čine je mekšom i pitkijom.
  • Flaška poboljšava vodu tokom četiri godine, nakon čega, zbog uticaja vještačkog i prirodnog elektromagnetskog djelovanja, njen uticaj slabi (u petoj i šestoj godini svega 10-20%). Nakon četiri godine od momenta prvog sipanja, flaška se može ponovo programirati i tako se produžiti njeno djelovanje na sledeće četiri godine.
  • Flaška nije filter za vodu. To znači da ne možete sipati vodu koja nije namijenjena za piće i očekivati da se „prečisti“. Flaška utiče na molekulsku strukturu vode, vraćajući je u njeno prirodno, izvorsko stanje ili tzv. „živu vodu“.
  • Ako se voda iz slavine natoči u Flašku, u pet minuta promijeni joj se struktura i ona po svom sastavu postaje slična izvorskoj vodi. Ugodnog je mekšeg okusa, i u sebi sadržava manje štetnih tvari poput klora, teških metala i pesticida. Osim toga korištenjem staklenih boca za višekratnu upotrebu smanjuje se količinu otpada u okolišu.
  • Flaška je rađena u 33 atraktivna dizajna neoprenske navlake, koja štiti flašu od mehaničkog loma, čuva temperaturu vode, sa specijalnim poklopcem koji onemogućava curenje. Može se kupiti u 3 veličine: 0.33 L, 0.5 L i 0.75L.
  • Flaška se ne stavlja u perilicu posuđa, niti u mikrovalnu pećnicu.

Pažnju mi je privuklo programiranje vode.

Čitajući o molekulskoj strukturi vode, naišla sam na istraživanja o vodi, koja godinama provodi Japanac Dr. Emoto Masaro. Masaro je posmatrao kristale vode pod mikroskopom nakon što joj je uputio određene riječi koje su opisivale emocije. Na slici ispod se vidi kako su kristali vode koja je bila izložena pozitivnim emocijama savršeno lijepi, dok su kristali vode kojoj su upućene uvrede i negativnosti, veoma ružni i neugledni. Dakle, voda na neki način „pamti“ ono što joj je upućeno. Nisam mogla a da se ne zamislim, ako je naše tijelo više od 70% voda, šta onda ružne riječi rade našem organizmu? Da li slušanje ružnih vijesti, šteti tijelu? Ako dijete stalno kritiziramo, da li „mijenjamo“ strukturu vode u tijelu i kako se takvo dijete osjeća? Kakvu informaciju nosi voda iz vodovoda i plastičih flaša koju svakodnevno pijemo?

Kakva je onda prirodna izvorska voda? Prirodna izvorska voda ima pravilni heksagonalni oblik. Takva voda se smatra tzv. „živom vodom“ koja najviše odgovara našem organizmu. Praktično, takva voda nije narušena negativnim informacijama iz sredine.

Masarovom metodom, slikani su i kristali vode koji su nastali nakon što je voda iz vodovoda sipana u Flašku. Rezultati se mogu pogledati na ovom linku: flaska.eu. 

Na zvaničnoj web stranici Flaške navedena su istraživanja koja potvrđuju bolje osobine vode koja je bila u Flaški u odnosu na vodu iz vodovoda. Za one koji žele da se pozabave brojevima, mogu da pogledaju rezultate. Zajednički zaključak je da postoje promjene na vodi koja je bila u Flaški koje se opisuju kao „vibracijski struktuirana voda“. Iako je ova oblast još uvijek izolirana od zvanične nauke i prihvaćenih standarda, nesumnjivo je da su ova istraživanja zanimljiva. Osim toga, ponekad nauka robuje nekim uobičajenim standarima, umjesto da bude otvorena za sve mogućnosti. Najveći naučnici svijeta su bili otvoreni za sve i zato su poklonili čovječanstvu najnaprednije izume svijeta.

Subjektivno, meni je voda iz Flaške, ukusna, svježija i pitkija. Prepuštam svakom da prosudi da li je Flaška dobra za upotrebu ili ne. U svakom slučaju, postoji ušteda ako inače pijete vodu iz plastičnih flaša. Jednom kada se kupi, Flaška traje 4 godine. Potrebno ju je samo prati i to je to. I naravno, potrebno je biti otvoren za sve i slušati ono što naše biće prihvata, a ne samo ono što se smatra „naučno ispravnim“.

Flašku u Bosni i Hercegovini možete naručiti na web shop-u ili kupiti u apotekama širom države. Flaška je stigla i u Tuzlu i može se naći u “SUPER” Apoteci koja se nalazi u Bingo City Centru. 

 

Please follow and like us:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *